Artikelen van Stichting RegisterExecuteur

Nalatenschappen, juridische zaken, testamenten, rechterlijke uitspraken en meer.

Stickers op meubels voor verdeling

Voorkom onduidelijkheid: leg je laatste wensen vast!

1 juli 2024

Hoe zorg je dat de juiste mensen die dingen krijgen die je hebt beloofd of bedoeld? Mondelinge beloften kunnen voor verwarring en zelfs conflicten zorgen.

Lees verder »

Wie is verantwoordelijk voor een onbekende schuld na afwikkeling?

24 mei 2024

Stel nu dat de afwikkeling van een nalatenschap helemaal achter de rug is en er komen toch nog onverwacht schulden boven tafel, wie is daar dan verantwoordelijk voor? De wet BETS biedt een vangnet, maar het let nauw. We leggen het uit.

Lees verder »

Rafia Kastermans: Hart voor de verhalen van mensen

16 mei 2024

Rafia Kastermans is sinds februari 2021 onderdeel van het team van Parkstad Adviesgroep uit Nuth. Eerst was ze er werkzaam als ondersteuner in nalatenschappen en ondertussen als RegisterExecuteur.

Lees verder »
Ingewikkelde papieren

Belastingaangifte bij een onverdeelde nalatenschap: complexer dan je denkt

3 mei 2024

We leven momenteel in belastingtijd en iedereen moet aangifte van de inkomstenbelasting over het jaar 2023 doen. Dat moet je ook doen als je erfgenaam bent en als de afwikkeling van de nalatenschap nog niet is afgerond.

Lees verder »

Samenwoners, erven jullie wel van elkaar?

26 april 2024

Ben jij iemand die samenwoont? Dan is het goed om het volgende te controleren: als jij en je partner alleen een (notariële) samenlevingsovereenkomst hebben met een verblijvingsbeding, is er een grote kans dat zaken verkeerd of in het minst slechte geval anders kunnen uitpakken dan de bedoeling was.

Lees verder »

Voor nu en later

27 maart 2024

In het programma “Voor nu en later” van RTV Apeldoorn is wederom aandacht besteed aan het thema overlijden, nalatenschappen en testamenten. Aan het woord zijn Nicole van den Bos van Hof van Afscheid en Raymond Mars van Stichting RegisterExecuteur.

Lees verder »
Wandeling door het bos

Wie moet je erfgenaam worden als je geen familie hebt?

7 maart 2024

Het kiezen van een erfgenaam is een belangrijk onderdeel van je nalatenschapsplanning, vooral al je geen directe familie zoals kinderen of broers en zussen hebt. Wie kun je aanwijzen als je erfgenaam en waar moet je rekening mee houden?

Lees verder »
Regenachtige dag

Kies de juiste executeur!

21 februari 2024

Je partner, kind of goede vriend de taak geven om jouw nalatenschap af te wikkelen? Begrijpelijk, maar is het ook verstandig?

Lees verder »