Nalatenschap afwikkelen

Deskundige ondersteuning in uitdagende tijden

De wereld kan gevoelsmatig op zijn kop staan als een dierbare is overleden. Er spelen allerlei emoties, maar er is vaak ook direct werk aan de winkel. Want er moet veel geregeld worden voor het afwikkelen van de nalatenschap.

Een RegisterExecuteur is deskundig op het gebied van het afwikkelen van nalatenschappen. Alle juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken die komen kijken bij de zaken rondom de nalatenschap regelen zij professioneel en transparant voor je.

Hoe gaat het afwikkelen van een nalatenschap?

Start
nalatenschaps-
afwikkeling

Bij een persoonlijke kennismaking laten we onze manier van werken zien. We maken een opdracht-overeenkomst. Zo starten we de afwikkeling op.

Boedel-beschrijving

De complete boedel, inclusief alle vorderingen, schulden en overige roerende zaken, wordt geïnventariseerd. Alles is door erfgenamen te volgen in het digitaal dossier.

Afwikkeling
nalatenschap

De boedel, inclusief alle vorderingen, schulden en overige roerende zaken, wordt geïnventariseerd. Door erfgenamen is alles inzichtelijk via het digitaal dossier.

Aangifte
erfbelasting

Nadat de nalatenschap helemaal inzichtelijk is gemaakt, doen we voor de nabestaanden aangifte van erfbelasting. 

Verdeling
nalatenschap

De afwikkeling wordt afgerond met de verdeling van de nalatenschap onder de erfgenamen.

Meer over afwikkelen nalatenschap

Na het overlijden van een dierbare moet er, naast het verwerken van de emoties, veel geregeld worden voor het afwikkelen van de nalatenschap.

De RegisterExecuteur is een deskundige op het gebied van het afwikkelen van nalatenschappen. Door het inschakelen van de RegisterExecuteur worden de juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken die hierbij komen kijken voor je geregeld.

De RegisterExecuteur zorgt voor de afwikkeling van de nalatenschap van het begin tot het einde. Zo maakt de RegisterExecuteur zo spoedig mogelijk een inventarisatie van de nalatenschap. Verder worden bijvoorbeeld instanties geïnformeerd, vorderingen en verzekeringsuitkeringen geïnd en belastingaangiften opgemaakt.

De RegisterExecuteur zorgt voor een duidelijke, transparante en voorspoedige afwikkeling van de nalatenschap door gebruik te maken van het persoonlijke digitale nalatenschapsdossier.