Opleiding RegisterExecuteur

Word RegisterExecuteur en maak het verschil in moeilijke tijden

Steun en toeverlaat

Het leven is vaak onvoorspelbaar. Als iemand is komen te overlijden, blijven mensen achter in een onzekere situatie. Er moeten dingen geregeld worden waar de meeste mensen geen ervaring mee hebben. In deze momenten is de hulp welkom van betrouwbare professionals die inzicht en overzicht bieden. Juist ook bij het afwikkelen van de nalatenschap. Maar ook als klanten hun eigen nalatenschap zorgvuldig willen voorbereiden, dan biedt een professional inzicht door een structurele aanpak waardoor keuzes duidelijk zijn.

De RegisterExecuteur is zo'n professional die begeleidt en ondersteunt. Na het afronden van de opleiding tot RegisterExecuteur kun je direct in de praktijk aan de slag.

Wat is een RegisterExecuteur?

Een RegisterExecuteur is een professional die zich bezighoudt met het voorbereiden en afwikkelen van nalatenschappen. Het is een cruciale rol die zowel juridische en fiscale deskundigheid vereist als de vaardigheid om bij mensen langszij te komen die een verlieservaring achter de rug hebben.

Dan kan je direct al je vragen stellen!

Ervaring van deelnemers

Een opleiding die ik zou aanbevelen omdat de docenten vakmanschap hebben en je echt leert hoe je in de praktijk de kennis kan toepassen.

Sandra -

Ik beveel deze opleiding van harte aan als voorbereiding op je rol van executeur. Zeer ervaren en betrokken docenten en een programma dat naast een prettig theoretisch kader, heel praktijkgericht is.

Richard -

Ik kreeg ontzettend veel energie van de docenten. De bevlogenheid heeft en geeft mij de drive om me er nog meer in te verdiepen en van het concept een succes te maken.

Ton -

De opleiding RegisterExecuteur kan ik aanbevelen. De kennis die je opdoet is onontbeerlijk voor de adviespraktijk van iedere financieel adviseur.

Wilma -

Over onze opleiding

Door het volgen van deze opleiding kun je je bekwamen in het voorbereiden en afwikkelen van nalatenschappen en kun je aan de slag gaan als RegisterExecuteur.

In deze intensieve praktijkgerichte opleiding komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn bij de voorbereiding en afwikkeling van een nalatenschap. Zo wordt er in de modules Juridische en Fiscale aspecten uitgebreid aandacht besteed aan erfrecht, schenkingen, schenk- en erfbelasting en inkomstenbelasting na overlijden. Het levenstestament wordt uitgebreid besproken in de module Levenstestament in de praktijk.

In de module Praktijkleer komt het Digitaal Nalatenschapsdossier aan de orde, waardoor een transparante en efficiënte voorbereiding en afwikkeling mogelijk is. Ook worden interessante onderwerpen zoals de RegisterExecuteur in de praktijk, levensverzekeringen en de uitvaart in de praktijk behandeld. Daarnaast leer je in deze module onder meer hoe je de nabestaanden begeleidt bij conflicten.

Lees veel meer in de uitgebreide brochure!

Raymond Mars presenteert

Nalatenschapsregistratie

Steeds meer hebben klanten behoefte aan informatie over de juridische, financiële en fiscale gevolgen van hun overlijden. Je helpt je klant door duidelijkheid te scheppen:

 • Wie zijn de erfgenamen?
 • Heeft een ex-partner nog recht op een deel van de nalatenschap?
 • Wie regelt de uitvaart, de administratie, de belastingzaken?
 • Hoe kan worden voorkomen dat de kinderen te veel erfbelasting betalen?
 • Is de nalatenschap op, omdat het vermogen is opgegeten na opname in een verzorgingstehuis?

Afwikkeling nalatenschap

Als RegisterExecuteur kun je de klant volledig ontzorgen door de zakelijke en financiële afwikkeling van een nalatenschap uit handen te nemen. Je kunt allerlei diensten aanbieden:

 • Het opstellen van een verklaring nalatenschap.
 • Het opstellen van een boedelbeschrijving.
 • Het regelen van financiële zaken, zoals innen van vorderingen en betalen van schulden.
 • Het regelen van fiscale zaken, zoals de slotaangifte inkomstenbelasting en de aangifte erfbelasting.
 • Het laten taxeren en verkopen van de goederen.
 • Het begeleiden van de verdeling.
 • Het maken van een boedelverslag.

RegisterExecuteur worden?

Door ruime werkervaring in de financiële en/of juridische dienstverlening beschik je al over een goede basis. De verdiepingsopleiding RegisterExecuteur zorgt ervoor dat je kennis over o.a. erfrecht, schenkingen en erfbelasting volledig en up-to-date is. Verder moet je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken en ben je integer en betrokken.

Voldoe je hieraan? Dan ligt er een mooie kans om op een maatschappelijk betrokken wijze aan de slag te gaan als RegisterExecuteur.

Stuur bijvoorbeeld een terugbelverzoek!

RE klanten

Voor wie is het niet?

Mensen die een snelle oplossing zoeken: De rol van een RegisterExecuteur gaat verder dan het invullen van formulieren en het maken van spreadsheets. Het vereist geduld, inzicht en zorgvuldigheid bij het afhandelen van complexe nalatenschappen.

Mensen die niet goed om kunnen gaan met emotionele situaties: Als RegisterExecuteur kom je in situaties waar iemand is overleden. Het is belangrijk om empathisch en begripvol te zijn.

Mensen die geen juridische en fiscale kennis willen opdoen: De opleiding bevat uitgebreide modules over juridische en fiscale aspecten. Essentiële kennis voor de RegisterExecuteur.

Mensen die geen investering willen doen in hun opleiding: De opleiding RegisterExecuteur is een investering in tijd en geld.

Mensen die het ongemakkelijk vinden om verantwoordelijkheid te nemen: Als RegisterExecuteur ben je verantwoordelijk voor het correct afhandelen van nalatenschappen. Dat vereist iemand die betrouwbaar is en goed met druk kan omgaan.

Voor wie is het wel?

Als je gedetailleerd en zorgvuldig werkt: Als RegisterExecuteur heb je een hoge mate van zorgvuldigheid en aandacht voor detail, aangezien je verantwoordelijk bent voor het correct afhandelen van complexe nalatenschappen.

Als je goed met mensen kunt omgaan: RegisterExecuteurs werken nauw samen met mensen die een verlies hebben geleden.

Als je geïnteresseerd bent in juridische en fiscale kwesties: Mensen die een interesse hebben in juridische en fiscale aspecten zullen genieten van de studie en succesvol zijn als RegisterExecuteur.

Als je een zinvolle bijdrage wilt leveren: Als je blij wordt van het helpen van anderen en graag een positieve bijdrage wilt leveren, zul je deze rol waardevol vinden.

Als je georganiseerd en methodisch bent: Als je van nature georganiseerd bent en graag systematisch werkt, zul je waarschijnlijk uitblinken in deze rol.

Oriënteer je met onze uitgebreide brochure.

Ervaring van deelnemers

Docenten zijn zeer kundig en op de hoogte van de actualiteiten.
Mijn intentie was zeker niet om hiermee mijn eigen executeurs-praktijk te beginnen en toch ben ik door de opleiding en alles wat ik gezien en geleerd heb enthousiast geworden om hier serieus over na te denken.

Anouk -

Tijdens de opleiding krijgt ieder de ruimte om zich te ontwikkelen tot RegisterExecuteur. De docenten zijn kanjers die met de passie voor het vak anderen onderdompelen in de wereld van nalatenschappen.

Jolanda -

Mooie praktisch ingerichte opleiding waarbij de noodzaak tot het inzetten van een specialist bij (het voorbereiden op) een overlijden duidelijk wordt.

Harry -

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. Deze opleiding helpt daarbij. Het geeft een overzicht van taken ter voorbereiding op en na een overlijden die op de schouders van de nabestaanden rusten. In de opleiding heb ik stapsgewijs geleerd allerlei zaken snel en eenvoudig af te kunnen handelen.

Sander -

Programma

De duur van de opleiding is drie maanden en bestaat uit 9 dagen van 09.30 tot 16.30 uur op locatie en een halve dag online. De locatie van de opleiding is Van der Valk Hilversum - De Witte Bergen.

De opleiding is verdeeld in vier modules:

 1. Juridische aspecten RegisterExecuteur
  (3 cursusdagen)
 2. Fiscale aspecten RegisterExecuteur
  (2 cursusdagen)
 3. Levenstestament in de praktijk
  (½ cursusdag online)
 4. Praktijkleer RegisterExecuteur
  (4 cursusdagen)

Investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 3.940,-

Prijs is exclusief btw, inclusief kennismakingsgesprek, cursusmateriaal en catering.

Juridische aspecten
11 september
12 september
18 september

Levenstestament (online)
19 september

Fiscale aspecten
2 oktober
3 oktober

Praktijkleer
6 november
7 november
20 november
21 november
Juridische aspecten
woensdag 15 januari
donderdag 16 januari
woensdag 22 januari

Levenstestament (online)
donderdag 23 januari

Fiscale aspecten
woensdag 5 februari
donderdag 6 februari

Praktijkleer
woensdag 12 maart
donderdag 13 maart
woensdag 26 maart
donderdag 27 maart
Klankbordbijeenkomst Stichting RegisterExecuteur

Permanente educatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door:

Register Belasting Adviseurs

40 PE-punten
(20 fisc. & 20 alg.)

Mediatorsfederatie Nederland

54 PE-punten
in categorie 2

horus Nederlandse Branchevereniging Wettelijk vertegenwoordigers

6 PE-punten
.

Erkend Financieel Adviseur

12 B-punten
.

Reageer of informeer!

Naam(Vereist)
Maak je keuze (meerdere opties mogelijk)(Vereist)