Opleidingen en Workshops /

Opleiding RegisterExecuteur

Door het volgen van deze opleiding kunt u zich bekwamen in het voorbereiden en afwikkelen van nalatenschappen en kunt u aan de slag gaan als RegisterExecuteur.

In deze intensieve praktijkgerichte opleiding komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn bij de voorbereiding en afwikkeling van een nalatenschap. Zo wordt er in de modules Juridische en Fiscale aspecten uitgebreid aandacht besteed aan erfrecht, schenkingen, schenk- en erfbelasting en inkomstenbelasting na overlijden. Het levenstestament wordt uitgebreid besproken in de module Levenstestament in de praktijk.
In de module Praktijkleer komt het Digitaal Nalatenschapsdossier aan de orde, waardoor een transparante en efficiënte voorbereiding en afwikkeling mogelijk is. Ook worden interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld de RegisterExecuteur in de praktijk, levensverzekeringen en de uitvaart in de praktijk behandeld. Daarnaast leert u in deze module onder meer hoe u de nabestaanden begeleidt bij conflicten.

Voorafgaand aan de opleiding
De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Na inschrijving ontvangt u het aanmeldingsformulier. Nadat wij dit formulier volledig ingevuld van u retour hebben ontvangen, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek.  

Aan het einde van de opleiding
De opleiding wordt afgerond met het maken van praktische opdrachten. Eén van deze opdrachten is het uitwerken van de toebedeelde casus en het geven van een presentatie over deze casus. Na de succesvolle afronding van uw presentatie kunt u deelnemen aan het concept RegisterExecuteur. De voorwaarden en tarieven voor deze deelname worden besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Deelname concept RegisterExecuteur
Als u deelneemt aan het concept kunt u aan het werk als RegisterExecuteur. Door de gedegen opleiding, het gebruik van het Digitaal Nalatenschapsdossier en de ondersteuning die u ontvangt vanuit de RegisterExecuteur Expertisedesk onderscheidt u zich van anderen die op dit gebied werkzaam zijn.

Vrijstellingen
Bent u in het bezit van relevante diploma’s, dan wordt onder voorwaarden vrijstelling verleend voor één of meer modules van de opleiding RegisterExecuteur. 
Voor de module Juridische aspecten wordt vrijstelling verleend als u de studie Notarieel recht (WO) heeft afgerond en een praktiserende boedelpraktijk voert of de studie Nederlands of Notarieel recht (WO) én niet langer dan twee jaar geleden een postacademische specialisatieopleiding erfrecht heeft afgerond.
Als u bent aangesloten bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) of bij Register Belastingadviseurs (RB) en praktiserend aangiften erfbelasting opmaakt, kan een vrijstelling voor de module Fiscale aspecten worden verleend. 
Voor de module Praktijkleer RegisterExecuteur wordt geen vrijstelling verleend.
Wilt u meer informatie met betrekking tot vrijstellingen? Neem dan contact met ons op via info@registerex.nl.

Programma
De opleiding is verdeeld in vier modules en over 9½ opleidingsdagen, te weten:
1. Juridische aspecten RegisterExecuteur (3 cursusdagen)
2. Fiscale aspecten RegisterExecuteur (2 cursusdagen)
3. Levenstestament in de praktijk (½ cursusdag)
4. Praktijkleer RegisterExecuteur (4 cursusdagen)

De opleidingsdagen duren in principe van 9.30 tot 16.30 uur.
De locatie van de opleiding is Van der Valk Hilversum - De Witte Bergen.
Bij voldoende deelnemers kan deze opleiding ook incompany worden gegeven.
De data voor de opleiding vindt u hieronder.

Uw investering

Module 1     € 1.315,00
Module 2 €    875,00
Module 3 inbegrepen
Module 4 € 1.750,00
Totaal € 3.940,00

Deze prijzen zijn inclusief btw, kennismakingsgesprek, cursusmateriaal en catering.

Meer informatie?

Neemt u contact op met RegisterExecuteur Expertisedesk via 036-720 09 18.
U kunt ook een e-mail sturen naar info@registerex.nl.

Data

Module
 
Start mei 2023
 
Start september 2023
 
Juridische aspecten 9 mei 5 september
  10 mei 6 september
  16 mei 12 september
     
Levenstestament 17 mei 13 september
     
Fiscale aspecten 30 mei 27 september
  31 mei 28 september
     
Praktijkleer 21 juni 1 november
  22 juni 2 november
  5 juli 15 november
  6 juli 16 november

De volgende opleidingsronde start in januari 2024. 

Permanente Educatie


Deze opleiding is geaccrediteerd door:
 
40 PE-punten (20 punten fiscaal en 20 punten algemeen)  
54 PE-punten in categorie 2
6 PE-punten
12 B-punten

Ik ben erg tevreden over de opleiding en begeleiding van de docenten. Mooie afwisseling tussen praktijk en theorie. 

- Evelien -
Ik kreeg ontzettend veel energie van de docenten. De bevlogenheid heeft en geeft mij de drive om me er nog meer in te verdiepen en van het concept een succes te maken.

- Ton -
Ik kan de opleiding van harte aanbevelen en heb dat inmiddels ook een paar keer gedaan.

- Salvatore -
Met heel veel plezier de opleiding voor RegisterExecuteur gevolgd, de opleiding is zeer veel omvattend en intensief, maar zorgt er hierdoor wel voor dat je de benodigde informatie vergaart om dit in de praktijk goed en professioneel te kunnen toepassen, dit samen met de zeer uitgebreide automatisering en de ondersteuning van de helpdesk moet dit gaan lukken in de praktijk.

- Roelof -
Een opleiding die ik zou aanbevelen omdat de docenten vakmanschap hebben en je echt leert hoe je in de praktijk de kennis kan toepassen.

- Sandra -
Gedegen vakinhoudelijke opleiding.

- Dinie -
Ondanks dat ik al jaren in het vak zit heb ik veel bijgeleerd, met name over de uitvaart en het belang om de wensen daaromtrent goed vast te leggen. Veel nuttige praktische tips.

- Annette -
Ik vond het een zeer leerzame en leuke opleiding. Praktisch ingestoken.

- Aswintha -
Ik heb genoten van de opleiding, alle voorbeelden en mogelijkheden.

- Charlotte -
Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de opleiding, docenten en wijze van overdracht van kennis. Het waren lange (mede door reistijd) intensieve dagen waarbij af en toe tempo moest worden gemaakt om alles over te brengen. De sfeer was prima en draagt bij aan de kwaliteit.

- Peter -
Een stimulerende manier van kennisoverdracht, in een kleine groep enthousiaste mensen. Ruimte voor het stellen van individuele vragen. Ik had zelf geen idee wat te verwachten, maar ben inmiddels een enthousiast pleitbezorger voor het vak geworden. Een stimulerende manier van kennisoverdracht, in een kleine groep enthousiaste mensen. Ruimte voor het stellen van individuele vragen. Ik had zelf geen idee wat te verwachten, maar ben inmiddels een enthousiast pleitbezorger voor het vak geworden.

- Elisabeth -
Een inhoudelijk sterke maar ook praktische opleiding.

- Hélène -
Deze opleiding neemt je in sneltreinvaart door alles in alles wat je in praktische, juridische en fiscale zin tegen gaat (!) komen bij het afwikkelen en voorbereiden van nalatenschappen.Hierdoor krijg je inderdaad een enorme voorsprong op mensen die dit nog nooit of nog nooit zo breed hebben meegemaakt. Hierna ben je een prima gesprekspartner voor specialisten in dit vak zoals notarissen, fiscalisten en boekhouders én kun je een baken van rust vormen voor mensen die er persoonlijk mee te maken krijgen (de nabestaanden of de aankomend nabestaanden…).

- Leonard -
De opleiding RegisterExecuteur kan ik aanbevelen. De kennis die je opdoet is onontbeerlijk voor de adviespraktijk van iedere financieel adviseur.

- Wilma -
Praktische opleiding door ervaren docenten die de praktijk ook goed begrijpen.

- Heimen -
Ik beveel deze opleiding van harte aan als voorbereiding op je rol van executeur. Zeer ervaren en betrokken docenten en een programma dat naast een prettig theoretisch kader, heel praktijkgericht is.

- Richard -
Zeer complete cursus met top docenten die hun brede kennis heel goed kunnen overbrengen.

- Sylvia -
Geweldige cursus ter voorbereiding van het werkveld RegisterExecuteur.

- Rafia -
Volledige opleiding met daarna een zeer compleet pakket aan mogelijkheden om RegisterExecuteur te worden met alle zorg die je je maar kunt wensen.

- Ellise -
Docenten zijn zeer kundig en op de hoogte van de actualiteiten.
Mijn intentie was zeker niet om hiermee mijn eigen executeurs-praktijk te beginnen en toch ben ik door de opleiding en alles wat ik gezien en geleerd heb enthousiast geworden om hier serieus over na te denken.

- Anouk -
Geweldige cursus met veel praktijkvoorbeelden en boeiend gepresenteerd. Je kunt meteen aan de slag.

- Lilian -
Tijdens de opleiding krijgt ieder de ruimte om zich te ontwikkelen tot RegisterExecuteur.
De docenten zijn kanjers die met de passie voor het vak anderen onderdompelen in de wereld van nalatenschappen. 

- Jolanda -
Voor beide docenten complimenten voor hun enthousiaste lesgeven.
Hun uitleg is duidelijk, het verhaal gestructureerd. De opleiding laat je de diverse aspecten van de nalatenschap zien. Een aanrader voor diegenen die écht geïnteresseerd zijn.
 

- Anja -
Een zeer uitgebreide opleiding waar je kennis zeker verrijkt wordt. De kennis en praktijkervaringen van de docenten maken de opleiding compleet. Er is heel goed nagedacht over de hele opzet van de stichting en de daarbij behorende ondersteuning. Je staat er niet alleen voor na het afronden van de opleiding.

- Olaf -
Na een overlijden moet er veel geregeld worden. Deze opleiding helpt daarbij. Het geeft een overzicht van taken ter voorbereiding op en na een overlijden die op de schouders van de nabestaanden rusten. In de opleiding heb ik stapsgewijs geleerd allerlei zaken snel en eenvoudig af te kunnen handelen.

- Sander -
De opleiding RegisterExecuteur heeft mij een heel ander zicht gegeven op testamenten en nalatenschappen en levenstestamenten.
RegisterExecuteur is echt een aanvulling op mijn huidige werk.

- Irma -
De docenten zijn gedreven mensen die kennis van zaken hebben en dat met passie over kunnen dragen op de cursisten. De cursus voorziet de cursisten in voldoende kennis, informatie en handvatten om hun toekomstige klanten te bedienen. Het Digitaal Nalatenschapsdossier is een mooie tool voor zowel RegisterExecuteur als klant(en).

- Florent -
Uitdagend lesmateriaal op een begrijpbare manier uitgelegd, waarbij er voor eenieder de tijd genomen wordt om elke vraag tot het laatste vraagteken uit te leggen.

- Eva -
Erg leerzaam, bevlogen docenten en fijn dat er zo’n goede ondersteuning is vanuit de Stichting.

- Marene -
Mooie praktisch ingerichte opleiding waarbij de noodzaak tot het inzetten van een specialist bij (het voorbereiden op) een overlijden duidelijk wordt.

- Harry -

Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding?